Αμυγδαλωτά


  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • ανθόνερο

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C

    -Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι

    -Προσθέτετε τα ασπράδια και τη βανίλλια και ανακατεύετε καλά

    -Πλάθετε μικρά μπαλάκια

    -Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

    -Μπίγετε στο καθένα και ένα αμύγδαλο

    -Ψήνετε για 10 - 15 λεπτά περίπου

    -Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη