Βασιλόπιτα


  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά μεσαία
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλλιες
  • ζάχαρη άχνη
  • αμύγδαλα

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ

-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά

-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλλιες

-Προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε πολύ καλά

-Χτυπάτε τ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα

-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη

-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο

-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα