Καρυδόπιτα


  • 3 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
  • 6 αυγά χωριστά τ΄ασπράδια από τους κρόκους
  • 1 1/3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
  • 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά κανέλλα

    -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

    -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι

    -Πασπαλίζετε και με ζάχαρη

    -Βάζετε σε ένα μπώλ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύετε

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

    -Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά

    -Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα

    -Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνετε τα καρύδια και την κανέλλα

    -Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα

    -Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί

    -Ψήνετε για μία ώρα περίπου

    -Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη