Καταϊφι


  • 1 κιλό καταίφι
  • 4 φλυτζάνια καρυδόψυχα
  • 1 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 7 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C

-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα

-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταίφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο

-Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια

-Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταίφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο

-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου

-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες

-Φτιάχνετε το σιρόπι

-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά

-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά

-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι