Κιμαδόπιτα


  • 1 κιλό κιμά
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • 2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνια βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

-Προσθέτετε τον κιμά και με πιρούνι τον πιέζετε και ανακατεύετε να μην μείνει μεγάλα κομμάτια

-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

-Aλατοπιπερώνετε

-Προσθέτετε την φρυγανιά, τον μαϊντανό, τον πελτέ και την κανέλλα

-Aλατοπιπερώνετε

-Χτυπάτε τ΄αυγά

-Προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά στην κατσαρόλα

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο