Κουλούρια Κανέλλας


  • 6 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά κανέλλα
  • 5 γαρύφαλλα τριμμένα
  • 1 αυγό

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

    -Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι

    -Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα

    -Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι

    -Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά

    -Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά

    -Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία

    -Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη

    -Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε

    -Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε

    -Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με το ασπράδι

    -Ψήνετε 20-30 λεπτά