Κουλούρια Σμυρνέϊκα


  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι αμμωνία
  • 2 βανίλλιες
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 αυγό

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι

-Λιώνετε το βούτυρο

-Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά

-Χτυπάτε τ αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά

-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία

-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη

-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε

-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε

-Τοποθετείτε στο ταψί και αλοίφετε με το ασπράδι

-Ψήνετε 20 -30 λεπτά