Κουλούρια Zάχαρης


  • 1 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλάκια αμμωνία
  • 1 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 βανίλλιες

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά

-Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα

-Ρίχνετε το βούτυρο στο μείγμα με την ζάχαρη και τους κρόκους

-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία και την σόδα

-Ρίχνετε το γάλα στο μείγμα με την ζάχαρη

-Ρίχνετε το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη

-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε

-Τοποθετείτε στο ταψί

-Ψήνετε 20-30 λεπτά