Κουραμπιέδες


  • 2 φλυτζάνια βούτυρο φρέσκο ξεπαγωμένο όχι λιωμένο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 ποτηράκι ούζου κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλλιες
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια κοπανισμένο ξεφλουδισμένο αμύγδαλο
  • ζάχαρη άχνη

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλλιες

    -Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι ν ασπρίσει

    -Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα

    -Προσθέτετε τ αυγά και το κονιάκ και εξακολουθείτε το χτύπημα

    -Προσθέτετε τ αμύγδαλα και ανακατεύετε

    -Ζυμώνετε το αλεύρι μέσα στο μίγμα

    -Πλάθετε μικρά στρογγυλά κουλουράκια

    -Ψήνετε για 20 λεπτά

    -Μόλις κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο