Κρέμα Σοκολάτα


  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κρόκοι αυγών

    -Βάζετε τα δύο φλυτζάνια γάλα να κάψει

    -Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα

    -Σε ένα μπωλ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουερ

    -Χτυπάτε καλά τους κρόκους

    -Προσθέτετε λίγο λίγο μισό φλυτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς

    -Χαμηλώνετε τη φωτιά

    -Γυρίζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει

    -Αποσύρετε από τη φωτιά

    -Προσθέτετε τους κρόκους

    -Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει

    -Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή