Κρέμα Ζαχαροπλαστικής


  • 4 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 10 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 4 βανίλλιες

    -Βάζετε τα δύο φλυτζάνια γάλα να κάψει

    -Σε ένα μπωλ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά το κορν φλάουερ

    -Χτυπάτε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

    -Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς

    -Χαμηλώνετε τη φωτιά

    -Γυρίζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι γίνει λεία

    -Αποσύρετε από τη φωτιά

    -Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει