Κρεμμυδόπιτα


  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 5 αυγά
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Λιώνετε τη φέτα με ένα πηρούνι σε ένα μπωλ

-Προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε

-Λιώνετε λίγο βούτυρο

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο