Λαγάνα


  • 500 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • νερό
  • σουσάμι

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

-Ζεσταίνετε μία μικρή ποσότητα νερού

-Διαλύετε εκεί την μαγιά και αφήνετε μισή ώρα να "αφρίσει"

-Προσθέτετε το λάδι και το αλέυρι και ανακατεύετε

-Ζυμώνετε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή

-Δίνετε το σχήμα της λαγάνας

-Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε την λαγάνα μέσα

-Σκεπάζετε με μία πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε μέγεθος

-Αλείφετε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι

-Ψήνετε μέχρι να ροδίσει