Λουκουμάδες


  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά
  • χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι μέλι
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • κανέλλα

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το αλάτι

    -Διαλύετε την μαγιά στο νερό και αφήνετε 10-15 λεπτά

    -Κάνετε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνετε εκεί τη μαγιά

    -Ανακατεύετε και σιγά σιγά ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πηχτός ούτε αραιός

    -Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί

    -Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά της σούπα κάθε φορά ζυμάρι

    -Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και βάζετε τα επόμενα

    -Εν τω μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλυτζάνι με το νερό και αφήνετε να βράσει, να γίνει σιρόπι

    -Ρίχνετε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες

    -Πασπαλίζετε με κανέλλα