Μανιταρόπιτα


  • 1/4 τυρί γκούντα
  • 1/4 κεφαλογραβιέρα
  • 1/4 γραβιέρα Κρήτης
  • 1/4 τυρί kerrigold
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια σε τεμάχια
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη)
  • φύλλο σφολιάτα
  • λίγο λάδι
  • 2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)

    -Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ.

    -Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.

    -Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι.

    -Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.

    -Χτυπάμε καλά τα αυγά.

    -Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος.

    -Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια.

    -Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα.

    -Απο πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα.

    -Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.