Μελομακάρονα


  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι μπύρα
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

    -Χτυπάτε το λάδι μέχρι ν ασπρίσει

    -Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα

    -Προσθέτετε την μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και εξακολουθείτε το χτύπημα

    -Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε

    -Πλάθετε τα μελομακάρονα

    -Ψήνετε για 20-30 λεπτά

    -Εν τω μεταξύ βάζετε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν

    -Βουτάτε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είανι χλιαρά και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά

    -Μόλις μελόσουν τα πασπαλίζετε με το μείγμα καρύδι και κανελοζάχαρη