Μηλόπιτα Χριστίνας


  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 μήλα
  • 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 φλυτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 4 αυγά

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

-Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά

-Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια

-Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο

-Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια

-Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά

-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ

-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν

-Προσθέτετε τους κπρόκους από τα αυγά

-Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα

-Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπωλ με την ζάχαρη και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το αλεύρι

-Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη

-Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα

-Ψήνετε για 1 ώρα περίπου

-Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω