Παντεσπάνι


  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλλιες
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 7 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τ ασπράδια
  • 1/4 φλυτζάνι βούτυρο

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι

    -Προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλλιες

    -Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε την ζάχαρη με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά

    -Χτυπάτε τ ασπράδια σε μαρέγκα

    -Λιώνετε το βούτυρο

    -Στο μπωλ με τη ζάχρη και τ αυγά προσθέτετε εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι

    -Προσθέτετε σιγά σιγά το βούτυρο

    -Ψήνετε 20 -30 λεπτά