Πάστα Φλώρα


  • 1 φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 1 ασπράδι

    -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

    -Βουτυρώνετε ένα ταψάκι στρογγυλό ή μία ταρτιέρα

    -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει

    -Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο

    -Προσθέτετε στο βούτυρο το αυγό χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς

    -Προσθέτετε το γάλα και το αλάτι

    -Προσθέτετε το αλεύρι

    -Χτυπάτε να γίνει μία ζύμη λεία

    -Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα

    -Απλώνετε τα 3/4 της ζύμης στο ταψάκι να καλύψει και τα πλαϊνά

    -Απλώνετε την μαρμελάδα

    -Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνετε λωρίδες και τις βάζετε πάνω από την μαρμελάδα σταυρωτά

    -Αλείφετε τις λωρίδες με το ασπράδι

    -Ψήνετε για μία ώρα περίπου