Σάμαλι


  • 3 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό

    -Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 C

    -Βάζετε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και ανακατεύετε

    -Βουτυρώνετε ένα ταψί

    -Γυρίζετε το μείγμα στο ταψί

    -Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά

    -Ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου

    -Μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει

    -Περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι