Σαραγλί


  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλυτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 3 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι

-Βάζετε σε ένα μπώλ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε

-Παίρνετε δύο φύλλα, αλοίφετε με βούτυρο

-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση

-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι

-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.

-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα

-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο

-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει

-Ετοιμάζετε το σιρόπι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού

-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις

-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού

-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα

-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο