ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
   ΣΥΝΤΑΓΗ:
   1. 300γρ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
   2. 65γρ. ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
   3. 250γρ. ΑΛΥΣΙΒΑ(ΣΤΑΧΤΟΝΕΡΟ)
   4. 10γρ. ΣΟΔΑ
   5. 10γρ. ΑΜΜΩΝΙΑ
   6. 15γρ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ(ΣΚΟΝΗ)
   7. ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
   8. 185γρ. ΑΧΝΗ
   9. 950γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
   10. ΚΑΡΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ(ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
   ΚΑΝΕΛΑ(ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
   1. 900γρ. ΖΑΧΑΡΗ
   2. 750γρ. ΝΕΡΟ
   3. 200γρ ΓΛΥΚΟΖΗ
   4. 200γρ ΜΕΛΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΤΑ 1.,2.,3.,4.,5.,6.,7. ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΕΙΓΜΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ 8. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ. ΑΦΟΥ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΧΝΗ ΤΟΤΕ
   ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 9.(ΑΛΕΥΡΙ). ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΡΔΑΡΕΙ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ.
   ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΙΤΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΤΥΩΤΟ ΣΧΕΔΙΟ).ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΣ,ΕΝΑ ΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΤΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.
   ΤΑ ΨΗΝΟΥΝΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 0C ΓΙΑ 40΄.
   ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΚΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ (34 ΓΡΑΔΩΝ).ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΑΡΙΤΣΑ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΝΑ ΣΤΡΩΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΟΨΥΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ.
   ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
   ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 2-3΄ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΟΖΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΓΛΥΚΟΖΗ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 3-4΄
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ.

   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!