Σπανακόπιτα


  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

-Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)

-Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό

-Aλατοπιπερώνετε

-Λιώνετε το βούτυρο

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο