Τηγανόψωμο


  • 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
  • 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη

-Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό

-Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει

-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά

-Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη

-Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή

-Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι

-Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει

-Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια

-Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια

-Τηγανίζετε