Τηγανίτες


  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα

    -Κοσκινίζετε το αλεύρι

    -Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε το αλάτι, τις βανίλιες και το μπέϊκιν πάουντερ

    -Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη

    -Προσθέτετε στο αλεύρι το μείγμα της ζάχαρης και το γάλα

    -Χτυπάτε να γίνει ένα χυλός ομοιόμορφος

    -Βάζετε το λάδι να κάψει

    -Ρίχνετε τις τηγανίτες μία κουταλιά για μία τηγανίτα

    -Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές

    -Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο

    -Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω και κανέλλα