Τυρόπιτα με μπεσαμέλ


  • 1 κιλό φέτα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 6 αυγά
  • 2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κιλό φύλλο

-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι

-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα

-Αλατοπιπερώνετε

-Λιώνετε το βούτυρο

-Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο

-Ζεστένετε το γάλα διαλυμένο στο νερό

-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς

-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο

-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε

-Ρίχνετε στο μίγμα του τυριού την μπεσαμέλ

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το μίγμα της μπεσαμέλ και του τυριού και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο