Τραχανόπιτα


  • 3 φλυτζάνια τραχανά
  • 3/4 κιλού φέτα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 15 αυγά
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • αλάτι και πιπέρι

-Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στο τραχανά

-Θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι και την προσθέτετε κι αυτή στον τραχανά

-Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά

-Αλατοπιπερώνετε

-Λιώνετε το βούτυρο

-Βουτυρώνετε το ταψί

-Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο

-Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα

-Ρίχνετε το μείγμα και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω

-Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο

-Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα

-Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό

-Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο