Χαλβάς Σμυρνέϊκος


  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 3 γαρύφαλλα
  • φλούδα λεμονιού

    -Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει

    -Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει

    -Προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί, τσιγαρίζοντας το ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλετε τον χαλβά

    -Αφαιρείτε απο την κατσαρόλα με το νερό τα μυρωδικά

    -Μόλις τσιγαριστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει

    -Προσθέτετε τ αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα