Ζύμη για Φύλλο/u>


  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας ή 2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-Ζεσταίνετε το νερό

-Διαλύετε στο νερό τη μαγιά

-Την "πιάνετε" με λίγο αλέυρι

-Αφήνετε γαι μία ώρα περίπου να "αφρίσει"

-Κοσκινίζετε το αλεύρι

-Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο

-Μέσα στο λάκκο βάζετε την μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι

-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία

-Σκεπάζετε και αφήνετε σε μέρος ζεστό να αναπνεύσει

-Αλευρώνετε μία επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη

-Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε 2 φύλλα, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου