![]()
-Κοσκινίζετε το αλεύρι -Ανοίγετε στη μέση ένα λάκκο -Μέσα στο λάκκο, βάζετε το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο νερό. -Με τα χέρια αναμιγνύετε, το αλεύρι με το νερό, προσθέτοντας κάθε τόσο νερό -Η ζύμη πρέπει να είναι σφικτή. -Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα βρεγμένη και την αφήνετε να αναπνεύσει για 30 λεπτά περίπου. -Αμέσως μετά αλευρώνετε μία επιφάνεια και τοποθετείτε τη ζύμη -Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και με την παλάμη πιέζετε τη ζύμη να ανοίξει σε φύλλο, πάχους 1 δαχτύλου σε σχήμα παραλληλόγραμμου -Βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και με το χέρι το πιέζετε ώστε να απλωθεί και να καλύψει τα 3/4 της ζύμης αφήνοντας ένα κενό από τις άκρες της ζύμης ένα δάχτυλο περίπου -Κατόπιν τη διπλώνετε στα 3, (την μία άκρη από την κοντύτερη πλευρά τη διπλώνουμε μέχρι τη μέση και το ίδιο κάνουμε με την άλλη) -Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες -Αμέσως μετά την ξανανοίγετε σε σχήμα παραλληλόγραμμου την ξαναδιπλώνετε και την ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες. -Επαναλαμβάνετε ακόμη δύο φορές -Η ζύμη είναι έτοιμη να τη μεταχειριστείτε. -Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο. |